Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Met de komst van WiFi-speakers zijn de mogelijkheden om muziek te casten via YouTube Music of Spotify een stuk makkelijker geworden. Zoals wij “vroeger” nog met een iPhone of iPad de muziek van Spotify via Bluetooth moesten streamen naar ons audio-setje met passieve speakers, gaat dit tegenwoordig veel makkelijker via een WiFi-speaker. Dit zijn “actieve” speakers met een ingebouwde versterker en WiFi, waar je rechtstreeks je favoriete muziek via internet kunt beluisteren.

Hierbij is je “oude” Hifi-set via bluetooth dus overbodig geworden en beluister je nu in elke kamer (multiroom) je favoriete muziek via je WiFi-netwerk. Kortom makkelijker, stabieler en meer mogelijkheden.

Los van alle voordelen en dat het geluidsspectrum van één Google Home met twee Google Home Mini’s in één speakergroep op zich nog best goed klinkt, mis ik toch het volle geluid en dan met name in de lagere frequentie de diepere bastonen. Daarnaast hebben we allemaal wel een mooie HiFi-audioset staan die we niet zomaar even aan de kant schuiven voor iets nieuws.

Geluidskwaliteit Google Home

Google Home Mini wit

Hoe mooi zou het zijn als we met al die voordelen van WiFi-speakers onze HiFi-audioset kunnen combineren tot één grote speakergroep. Uiteraard was het al mogelijk om het geluid van één Google Home via Bluetooth door te sturen, maar dat is feitelijk niet anders dan wat we vroeger met de iPad deden. Daarbij stopt ook het geluid op de Google Home zodra we via Bluetooth het geluid doorsturen.

Synchroniseer speakergroep

De truc om je oude HiFi-audioset te combineren met het gemak en stabiliteit van je WiFi-speakers zit hem in het toevoegen van een Google Chromecast Audio. De Google Chromecast werkt daarmee naast actieve speakers ook direct met passieve speakers, hiervoor laat je dan je “oude” versterker tussen je Google Chromecast en je passieve speakers in staan. Daarnaast dien je in de apparaatinstellingen van de Google Chromecast een 200 ms correctie (vertraging) door te voeren voor de speakergroep ten behoeve van een mooie synchrone geluidsweergave.

Nog mooier wordt het als je een Google Chromecast op je televisie aansluit, waarbij je via de line-out het geluid naar je HiFi-audioset stuurt. Hierbij heb je naast de combinatie van actieve speakers (Google Home) met passieve speakers (HiFi-audioset) dan ook de visuele ondersteuning van welke artiest, nummer en albumhoes je momenteel luistert.

Google Chromecast via HiFi-audio en televisie

Dit alles inclusief het volume laat zich uiteraard heel makkelijk bedienen via de Spotify app op je telefoon of simpelweg via stembesturing op één van de Google Home’s binnen je huisautomatisering.

Conclusie door Rob

“Kortom WiFi-speakers zoals Google Home zijn een geweldige aanvulling op je bestaande “oude” HiFi-audioset. De stabiele WiFi-technologie in combinatie met de makkelijke bediening met je telefoon of stem maken het luisteren en kijken naar Spotify of YouTube Music tot een feestje”.

Gerelateerde services

Interessante blog? Delen mag :)

Comments (4)

 1. Pascal

  Leuk als mijn harman cardon geschakeld kan worden maar ik lees nergens hoe dat gaat?

  • Hoi Pascal, dank voor je bericht! Je Harman Cardon combineren met het gemak en stabiliteit van je WiFi-speakers zit hem in het toevoegen van een Google Chromecast (audio) ??

 2. Bas Broek, van den

  Mooie oplossing…. en daarna gooi ik mijn HiFi versterker gewoon in de prullenbak…
  Waarom geen oplossing waarbij ik op een van mijn ingangen een Google home device kan aansluiten?
  Heb meer vertrouwen in de kwalificaties van mijn eigen versterker.

  • Hoi Bas, de truc om je oude HiFi-versterker te combineren met het gemak en stabiliteit van je WiFi-speakers zit hem dus juist in het toevoegen van een Google Chromecast. Niet weggooien dus ?

Comments are closed.

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »