Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Vandaag heeft er een belangrijke automatische software-update plaatsgevonden voor de Somfy TaHoma box. Middels deze update is het nu mogelijk om een koppeling met Google Home te maken. Dit was tot dusver enkel mogelijk met tussenkomst van een IFTTT of Olisto-service.

Somfy Tahoma box

Somfy beschikbaar in Google Home app

Door de koppeling met een Somfy Tahoma komen alle RTS en IO Somfy producten zoals (Velux) zonweringen, raamscreens, zonneluifels, maar ook de (slimme) stekkers beschikbaar in de Google Home app.

Google Home App screenshot

Compatibel met Google Home

Daarnaast zijn alle Somfy producten vanaf vandaag ook te bedienen via Google Home met Nederlandse commando’s door de koppeling met Tahoma.

Voorbeelden Google commando’s aan Tahoma

  • Oké Google, zet de TV-hoek aan
  • Oké Google, schakel de hoeklamp uit
  • Oké Google, maak de jaloezieën open
  • Oké Google, Sluit alle jaloezieën
Google Home Mini

Nog mooier is het om met behulp van een spraakcommando een compleet scenario te starten voor bijvoorbeeld je “vertrek”, “thuiskomst” of “homecinema”. Bij het laatste scenario wordt de TV-hoek aangezet, de jaloezieën gesloten en de Hue verlichting aangepast. In het scenario “ik ga slapen” wordt alles netjes weer uitgezet en blijft de trapopgang bijvoorbeeld nog 1 à 2 minuten verlicht.

Voorbeelden Google commando’s aan Tahoma

  • Oké Google, activeer mijn vertrek
  • Oké Google, activeer mijn thuiskomst
  • Oké Google, activeer homecinema
  • Oké Google, activeer ik ga slapen

Conclusie door Rob

“Kortom de mogelijkheden om Somfy producten toe te voegen aan je huisautomatisering via Tahoma zijn dus zo groot als je fantasie rijkt. Ook de slimme Tahoma van Somfy is onderdeel van de Sunblinds installatieservice van SmartHome365.”

Gerelateerde services

Interessante blog? Delen mag :)

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »