Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Of Philips Hue verlichting de beste keuze is hangt sterk af van het doel dat je ermee wilt bereiken. Wil je eenvoudige oplossingen m.b.t. verlichting of wil je optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden? SmartHome365 ziet Philips Hue als de beste optie vanwege de diversiteit in toepassingen en het stabiele netwerk.

Door de ruime compatibiliteit van de Hue Bridge 2.0 zal deze je huisautomatisering tot een feest maken, waarbij de mogelijkheden en oplossingen zeer divers zijn.

Philips Hue Bridge 2.0

Apple Homekit

Voor Apple gebruikers is er de geweldige Apple Homekit compabiliteit. Als je hier gebruik van wilt maken, dan kun je een Apple TV 4 (of nieuwer) instellen als hub voor je woning. Alle lampen en accessoires worden hierdoor zichtbaar in de Woning app.

Google Assistant

Allereerst zijn voor Google Home (Mini) met Google Assistant alle lampen en kamers met stembesturing te dimmen en/of in te schakelen. Alle lampen zijn dan zichtbaar in de Google Home App.

Google Nest Mini

Home8 shuttle

Als huiseigenaar van een Home8 slim alarmsysteem is de koppeling met de Hue Bridge via IFTTT mogelijk. Wanneer het Home8 alarm geactiveerd wordt, knipperen direct alle Hue lampen in en om het huis! Bij enkel beweging bij de voordeur, kan de Hue verlichting in de hal vast aan gaat. Dit geeft niet alleen een comfortabele thuiskomst voor jezelf, maar het suggereert ook dat er wellicht iemand thuis is!

Somfy Tahoma

Daarnaast is er voor de Somfy gebruiker de Tahoma compabiliteit. Ook hier worden alle lampen toegevoegd aan de Tahoma app, deze zijn al geconfigureerd in de Hue Bridge. Hierdoor zijn scenario’s met zonwering, slimme stekkers en daarmee ook verlichting mogelijk.

Somfy TaHoma box 2.0

Toon van Eneco

De Toon thermostaat van Eneco is tevens compatibel met Hue waardoor je lampen en compatibel slimme stekkers zijn aangemeld op Toon en de Toon app. De verlichting is daarmee per lamp te koppelen aan een groep, waardoor je bij vertrek of thuiskomst deze in of uit kan schakelen.

Philips Ambilight

De meeste Philips Ambilight televisies hebben tegenwoordig de Hue aansturing ingebouwd in het tv menu. Hierdoor zijn de Hue Color lampen via de Hue Bridge gekoppeld aan je televisie, waardoor deze continue de kleuren aannemen van je televisie-scherm.

Screenshot Hue app

Bovenstaand enige voorbeelden van de compatibiliteit van Philips Hue. Daarnaast heeft Philips Hue gekozen voor een zeer stabiel Zigbee 3.0 netwerk, waarmee het mogelijk is slimme lampen van andere merken aan te sturen en dus niet alleen lampen van Philips.

Conclusie door Rob

“Philips Hue is voor SmartHome365 zonder twijfel de beste keuze op het gebied van verlichting als aanvulling op elke huisautomatisering. Zeker als de ervaring leert dat investeren in kwaliteit loont! Ook een Philips Hue starterspakket incl. installatie is onderdeel van de Lighting installatieservice van SmartHome365.”

Gerelateerde services

Interessante blog? Delen mag :)

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »