Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Is Withings een aanwinst voor de gezondheid binnen ons slimme huis? Onze gezondheid is ons lief en wij zijn als mens gebaat bij een regelmatige en nauwkeurige meting van ons doen en laten in algemene zin. Staan wij op tijd op? Eten we regelmatig een stuk fruit? Drinken we wel voldoende water, hebben wij genoeg dagelijkse beweging en gaan wij wel op tijd naar bed? Op al deze vragen geeft de Health Mate app van Withings de specifieke antwoorden inclusief uitgebreide uitleg per onderdeel.

Als jarenlange gebruikers van bijna alle Withings (Nokia) Smart Home producten kan SmartHome365 een gedegen oordeel geven over de aanwinst voor onze gezondheid. Wellicht verrast de uiteindelijke aanvulling binnen het slimme huis nog wel meer dan het primaire doel waar al deze slimme apparaten voor bedoeld zijn, te weten onze gezondheid.

Withings verzamelt passief data over je “gezonde leven” maar is tevens het actieve gezondheidsmaatje (Health Mate) die jou proactief adviseert in het maken van keuzes. Bij het stabiel blijven of juist bij een verandering van je gewicht, hartslag, bloeddruk of slaapduur biedt Health Mate je de juiste ondersteuning in de vorm van een schouderklopje of juist een waarschuwing. Een aantal producten heeft Withings daarvoor beschikbaar.

Withings Body+ weegschaal

De Withings Body+ weegschaal meet uiteraard je lichaamsgewicht, maar tegelijkertijd ook je percentage lichaamsvet, spiermassa, botmassa, lichaamsvocht en de BMI (lichaamsgewicht-index). Dankzij de geheugenfunctie vergelijk je de resultaten met de periode ervoor.

Withings/Nokia Body+ weegschaal

Al deze gegevens worden direct automatisch opgeslagen in je Withings account en zijn terug te vinden in de Health Mate app of via je webbrowser op je Withings Health Mate dashboard. Hierdoor zie je gelijk hoe ver je bijvoorbeeld van je streefgewicht verwijderd bent. Met in totaal 8 gebruikersprofielen is het mogelijk om alle gegevens bij te houden van iedereen in het huishouden.

Withings BPM+ bloeddrukmeter

De Withings bloeddrukmeter meet uiteraard je bloedruk, maar tegelijkertijd ook de hartslag tijdens deze meting. In de geavanceerde modus wordt de bloeddrukmeting 3x uitgevoerd om een nauwkeurige en betrouwbare meting te kunnen afgeven. Hierbij wordt de uiteindelijke bovendruk (systolisch) in mmHg en onderdruk (diastolisch) in mmHg gemeten.

Withings/Nokia BPM+ bloeddrukmeter

Ook deze gegevens worden direct opgeslagen in je Withings account, de Health Mate app en je Withings Health Mate dashboard.

Withings Sleep slaapmat

De Withings Sleep slaapmat meet uiteraard je slaapduur, -diepte, -regelmaat en slaaponderbrekingen, maar tegelijkertijd ook je hartslag, ademhaling en het eventuele snurken. Alle gemeten waarden zijn “clickable”, waarbij je gemeten waarden afgezet worden tov een gemiddelde gebruiker binnen jouw categorie van geslacht, leeftijd en gewicht.

Withings Sleep mat

Ook deze gegevens worden weer direct opgeslagen in je Withings account, de Health Mate app en je Withings Health Mate dashboard.

Withings Home Monitor

De Withings Home Monitor laat live beelden en geluid van binnen je woning zien. En daarnaast registreert de Withings Home Monitor alle bewegings- en/of geluidsdetectie en stuurt dit als notificatie door naar je telefoon.

Withings/Nokia Home Monitor camera

De Withings Home Monitor meet tevens de luchtkwaliteit en lichtintensiteit in huis en deze gegevens worden weer direct opgeslagen in je Withings account, de Home Cam app en je Withings Health Mate dashboard.

Withings als aanvulling op ons slimme huis

De losse producten van Withings zijn goed te benutten, maar nog leuker is het als je de Withings producten als “triggers” instelt binnen je huisautomatisering. Hierbij kun je denken aan het nachtlampje en de badkamerverlichting die automatisch aangaan, zodra je uit bed stapt. Of dat het koffieapparaat automatisch aangaat, zodra je ‘s ochtends op de weegschaal staat.

Een feest is het om een compleet scenario aan te laten sturen door Withings zodra je in de avond in bed stapt. Denk hierbij aan een scenario waarbij het alarmsysteem ingeschakeld wordt, de verlichting uitgaat en je warmtedeken in je bed voor 10 minuten aan staat. De toepassingen en mogelijkheden zijn zo groot als onze fantasie rijkt.

Conclusie door Rob

“Kortom Withings is voor SmartHome365 dan ook zonder twijfel de beste keuze op het gebied van gezondheid en zeker als aanvulling op onze huisautomatisering. De ervaring leert dat investeren in kwaliteit wederom loont! Ook de Withings weegschaal, bloeddrukmeter en de slaapmat zijn onderdeel van de Healthy gezondheid installatieservice van SmartHome365.”

Gerelateerde services

Interessante blog? Delen mag :)

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »