Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Is een Nest Aware-abonnement bij een Nest Hello deurbel noodzakelijk? Een Nest Hello videodeurbel laat je altijd en overal weten wie er bij jou voor de deur staat. De deurbel streamt 24/7, waardoor je op elk gewenst moment live meekijkt. Daarnaast sta je met één druk op de knop je bezoek te woord via de ingebouwde microfoon en speaker of kies je één van de voorgeprogrammeerde Nederlandse berichten.

De Nest Hello videodeurbel is zeker binnen de SmartHome gebruikers een onontkoombare must-have, welke niet onderdoet voor welke andere slimme deurbel dan ook. Een veel gehoord bezwaar is dat het Nest Aware abonnement te duur zou zijn voor de extra functies die je krijgt. Vanaf € 50,- per jaar krijg je extra geavanceerde functies en heb je tot maximaal 5 dagen videogeschiedenis.

Nest Hello video deurbel

Standaard features zonder abonnement

 • Notificaties bij geluid, beweging, personen en/of deurbel
 • Slimme zoomfunctie voor aangepast standaard beeld
 • Intercom-functie voor telefoon, iPad, iMac en Macbook
 • Stilte-modus voor tijdelijke uitschakeling van deurbel
 • Bezoekersmelding met beeld via Google Nest Hub
 • Bezoekersmelding met gong via Google Home (Mini)
 • Automatische nachtzicht-functie bij weinig licht
 • Thuis- of afwezig-functie op basis van je telefoon

Extra features bij een Nest Aware abonnement

 • Naam van bekend-gezicht melding bij familie/vrienden
 • Close-ups van elke gebeurtenis en zoomt in op actie
 • Instelbare activiteitszone binnen het camerabeeld
 • Continue videogeschiedenis voor maximaal 5 dagen

Notificaties op je telefoon

Als standaard feature wordt elke gebeurtenis als notificatie op je telefoon weergegeven, waarbij je zelf de keuze kan maken voor geluid, beweging, personen en/of de deurbel. In de praktijk blijkt een notificatie enkel voor personen of de deurbel afdoende te zijn. Hierbij ontvang je geen onnodige meldingen meer van voorbij komende auto’s, bewegende boomtakken of fluitende vogels.

Als betaalde feature ontvang je niet alleen de notificatie dat je camera een persoon heeft gezien, maar ook wie van je vrienden of familie. Hiervoor dien je een aantal keer een persoon te identificeren, voordat Nest Aware deze herkent.

Slimme zoomfunctie

Reuze handig is ook de standaard feature “slimme zoom”, waarbij je een standaard ingezoomd beeld op je telefoon of iPad te zien krijgt zodra je de Nest-app opent. Hierbij elimineer je dus onnodige stukken muur, stoep of lucht en behoud je de focus op een bepaald gebied.

Nest Hello app op iPad

Als betaalde feature is er een activiteitszone in te stellen, waarbij je dus wèl alles ziet en tegelijkertijd enkel een notificatie krijgt bij gebeurtenissen binnen de activiteitszone.

Activiteitsgeschiedenis

Ook het kunnen terugkijken van momentopnamen van de afgelopen uren is een standaard feature, welke in de app chronologisch is gerangschikt op personen en/of aanbellen. Dit zijn scherpe stilstaande beelden, waarbij alle gebeurtenissen van de afgelopen 5 uren worden vastgelegd.

Screenshot Nest app

Als betaalde feature zijn dit dan videobeelden, welke je tot 30 dagen lang terug kan kijken. Deze functie vereist dan ook een goede internetverbinding en zal een aanslag zijn op je nog beschikbare bandbreedte.

Compatibiliteit

Met de compatibiliteit van de Nest Hallo zit het wel snor, aangezien je op elke telefoon, iPad of computer binnen je huishouding notificaties ontvangt. Daarnaast is het fantastisch om te zien dat als er iemand aanbelt je ook op alle Google Home apparaten een gong hoort met de mededeling dat er iemand voor de voordeur staat.

Ook via IFTTT en Olisto is de Nest Hello als “trigger” in te stellen, waarna je elk gewenst scenario automatisch kan laten starten.

Conclusie door Rob

“De extra features die een Nest Aware abonnement bied, zijn naar ons idee onder de maat voor wat het kost. Anders gezegd; de standaard features van de Nest Hello zijn zonder abonnement wat ons betreft al ruimschoots voldoende. De slimme deurbel doet wat ie moet doen en is goed compatibel met de huisautomatisering van vandaag en de toekomst.”

Gerelateerde services

Interessante blog? Delen mag :)

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »