Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Vanaf juni 2019 is het mogelijk de Nederlandse Google Nest Hub online te bestellen of als onderdeel van een installatieservice de via SmartHome365 te laten installeren. Ook wij waren uiteraard erg benieuwd naar de mogelijkheden van dit zogenaamde nieuwe smart display van Google. Na uitvoerig testen en gebruik maken van de mogelijkheden van de Google Nest Hub blijken er nu toch meer redenen dan verwacht te zijn om een SmartHome product als dit te willen gaan gebruiken.

Voor nu beperken wij ons even tot de 5 voornaamste redenen gebaseerd op de ervaringen van afgelopen week en de naar ons idee toegevoegde waarde van dit smart display binnen het slimme huishouden.

Hub als beveiligingsdienst

Met de komst van de Google Nest Hub is het gebruik van de slimme Nest Hello deurbel pas echt een feestje geworden! Naast de standaard gong en de melding op de Google Home’s dat er iemand voor de voordeur staat, geeft de Nest Hub daarnaast nu ook het beeld en geluid van de Nest Hello deurbel weer.

Google Nest Hub met beeld van Nest Hello deurbel

Uiteraard was dit al mogelijk via de Nest app op je telefoon, maar het automatisch opzetten van een life-stream verbinding tussen je Hello en Hub is uiteraard een stuk sneller. Daarbij is het net als in de Nest app mogelijk om via de intercom-functie van de Hub de bezoeker te woord te staan zonder de deur te hoeven open doen.

Hub als muziek bibliotheek

Uiteraard was het al mogelijk om je muziek bibliotheek op je Spotify of YouTube Music account te beluisteren via de diverse Smart Home devices zoals je slimme Google Home speakers. Het bijkomend voordeel van de Google Nest Hub is dat je naast alleen het luisteren naar de muziek nu ook de artiestnaam, songtitel en de albumhoes in beeld ziet. Bovendien is het bedienen met enkel je stem nu ook uitgebreid met een aantal start/stop functies op het touchscreen. De belangrijkste nieuwe toevoeging is dat je het volume van de hele speakergroep nu in één keer kunt aanpassen aan de situatie op dat moment.

Google Nest Hub met Spotify account

Ook een YouTube filmpje is op te starten of te streamen via de Hub, maar ik verwacht niet dat deze functie veel gebruikt zal worden. Het comfort en gemak van een portable device als een iPhone of iPad weegt dan toch net iets zwaarder.

Hub als digitaal fotolijstje

De functionaliteit en gebruikersgemak van het digitaal fotolijstje ligt ver boven onze verwachting. Met name het gemak waarmee je je eigen fotoalbums selecteert op Google foto’s en dat deze dan direct random voorbij komen op de Hub, heeft ons echt heel positief verrast.

Google Nest Hub als digitaal fotolijstje

Zeg nou zelf, wanneer kijk je nou nog foto’s terug van 5 of 10 jaar geleden? Erg leuk weer al die herinneringen!

Hub als boodschappenlijstje

Ook je boodschappenlijst komt uiteraard tevoorschijn als je hier iets aan toevoegt met je stem, waarbij je direct ook over het lijstje heen kan scrollen en boodschappen kan afvinken als je deze inmiddels al gehaald hebt.

Hub als ultieme keukenhulp

Ons idee is dat de Hub het beste tot zijn recht komt in de keuken. De plek bij uitstek waarbij met name de geboden interactiviteit via het touchscreen het beste tot zijn recht komt. Voorbeelden hiervan zijn de visualisatie en stopzetten van de lopende timers, het meer of minder Hue verlichting gebruiken op het aanrechtblad, het aan- of uitzetten van de warmhoudlade en/of oven, het regelen van het muziek-groepsvolume, het een graadje hoger zetten van Toon thermostaat of het in de gaten houden van de voordeur via de Nest Hello live-stream verbinding.

Google Nest Hub als centrale SmartHome unit

Allemaal dus onder controle met je eigen stem via Google Assistant en ondersteuning middels visualisatie op de Hub terwijl je beide handen vrij houdt voor het koken. Ook als het eten klaar is kan je dit simpelweg met de knop “Omroepen” laten zeggen op alle aanwezige Google Home’s in huis.

Conclusie door Rob

“Zonder overdrijven is de Google Nest Hub dus werkelijk één van onze favorieten als het gaat om aanvullingen op het slimme huis. De toepassingen en mogelijkheden die de Hub bied, liggen naar ons idee ver boven de verwachting die de prijs doet vermoeden. Het smart display is dus echt veel meer dan alleen een Google Home met schermpje. Deze smart hub is naar mijn idee dus zeker één van de centrale SmartHome units die vandaag de dag niet mag ontbreken binnen je slimme huis.”

Gerelateerde services

Interessante blog? Delen mag :)

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »