Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Is Home Connect van toegevoegde waarde voor ons slimme huis? Innovatie en efficiency worden steeds belangrijker binnen het werk, maar ook binnen de huishouding thuis. Met Home Connect bestuur je eenvoudig al je huishoudelijke apparaten van Bosch of Siemens zoals de vaatwasser, de stoomoven of de koffiemachine. De Home Connect app geeft je op elk gewenst moment toegang tot alle relevante informatie en functies.

Via de app is het niet alleen mogelijk je apparaten in- en uit te schakelen. Selecteer en bereid bijvoorbeeld je favoriete koffie-specialiteit op afstand, laat onderweg naar huis alvast de stoomoven opwarmen of check in de supermarkt hoeveel vaatwastabletten je nog op voorraad hebt. Allemaal reuze handige gadgets natuurlijk, maar zijn deze nu echt allemaal van toegevoegde waarde?

Screenshot Home Connect app

Screenshot Home Connect app

Efficiëntere toepassingen met Home Connect binnen een slimme en duurzame huisautomatisering zijn dus van harte welkom. Diverse toepassingen en SmartHome oplossingen zijn te vinden in een koppeling met de IFTTT of Olisto-service. Deze online-services zorgen ervoor dat al je slimme apparaten in huis met elkaar gekoppeld kunnen worden, ongeacht het merk en/of communicatieprotocol. Hiermee worden de mogelijkheden en toepassingen om je Home Connect apparaten te koppelen aan je reeds bestaande huisautomatisering vergroot.

Voorbeelden IFTTT toepassingen Home Connect

  • De Philips Hue lampen knipperen wanneer het eten in de stoomoven klaar is.
  • Het koffieapparaat start automatisch wanneer je wakker wordt en uit bed stapt.
  • De vaatwasser start wanneer de zonnepanelen genoeg overproductie hebben.
  • De Philips Hue keukenspot schakelt in/uit wanneer je de vaatwasser opent/sluit.
  • Het koffieapparaat schakelt zich uit zodra het nacht-scenario wordt geactiveerd.
Siemens vaatwasser met Home Connect

Naast de voordelen en het gemak van een slimme en duurzame huisautomatisering is het wellicht ook een geruststellende gedachte dat je niks per ongeluk kan vergeten. De mogelijkheden om Home Connect te gebruiken binnen je slimme huishouding zijn zo groot als je fantasie rijkt.

Voorbeelden Google commando’s Home Connect

  • Oké Google, activeer het koffieapparaat voor een cappuccino
  • Oké Google, activeer de stoomoven op 200 graden Celsius
  • Oké Google, activeer de uitschakeling van de vaatwasser

Daarnaast bestaat er uiteraard nog altijd de mogelijkheid om alle “domme apparaten” aan te sturen met een slimme stekker, zodat ook deze opgenomen kunnen worden in de huisautomatisering. Praktische voorbeelden hiervan zijn het “oude” koffiezet-apparaat of de “domme” warmhoudlade, welke via slimme Fibaro of Osram stekkers automatisch of met Google Assistant aan- of uitgeschakeld kunnen worden.

Conclusie door Rob

“Kortom met alleen het op afstand aan of uit te kunnen zetten van keukenapparatuur lijkt Home Connect in eerste instantie niet direct van toegevoegde waarde te zijn. De meerwaarde van Home Connect zit hem met name in de mogelijkheid je apparaten middels intelligente technologie (IFTTT) direct te kunnen koppelen met de rest van het huis. Daarnaast zijn de mogelijkheden om je huisautomatisering met stembesturing via Google Assistant te bedienen weer een stukje groter. Home Connect past als integratie perfect binnen de installatieservices van SmartHome365.”

Gerelateerde services

Interessante blog? Delen mag :)

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »