Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Wat is er anno 2019 mooier dan een SmartHome dat 365 dagen per jaar met je meedenkt als het gaat om duurzaam leven? Om eerlijk te zijn kan ik überhaupt niet veel meer bedenken als het gaat om een duurzaam leven naast gezondheid of veiligheid uiteraard. Onderstaand staat in willekeurige volgorde een aantal praktijkvoorbeelden, waarbij duurzaam leven als uitgangspunt is gebruikt ten behoeve van je slimme woning. Veel leesplezier!

Zet je thermostaat lager bij verlaten thuislocatie

Het meest voor de hand liggende scenario is het inregelen van je slimme thermostaat op basis van je aanwezigheid thuis. Hierbij laat je je Toon thermostaat lager of hoger zetten bij vertrek of thuiskomst op basis van Geofence via Olisto. Hierbij zijn alle gezinsleden van het huishouden toegevoegd, zodat de activering van het scenario pas uitgevoerd wordt bij de laatste die vertrekt of de eerste die thuiskomt.

Olisto services

Open je zonwering op basis van binnentemperatuur

Maak gebruik van de zonnewarmte overdag door je zonnewering in te regelen op basis van de binnentemperatuur. Hierbij laat je je Somfy of Velux raamjaloezieën openen of sluiten aan de zon- of schaduwzijde van het huis bij overschrijding van een vooraf ingestelde maximale en minimale binnentemperatuur volgens Toon thermostaat.

Schakel vaatwasser bij overproductie zonnepanelen

Leer je huis de vaatwasser pas in te schakelen als er genoeg overproductie van je zonnepanelen is. Hierbij laat je je HomeConnect vaatwasser pas starten bij overschrijding van een op Olisto ingestelde minimale overproductie aan zonne-energie volgens Zon op Toon. Ook de uitschakeling van de vaatwasser bij beëindiging van het vaatwasprogramma is mogelijk.

Laat de verlichting in de hal kort aan bij thuiskomst

Stel je deurbel of buitencamera in als trigger voor een verlichte hal bij thuiskomst of bezoek aan de deur. Hierbij laat je je Nest Hello deurbel of Home8 buitencamera een IFTTT-service activeren, waarbij je een Somfy Tahoma scenario start en de Hue verlichting in de hal voor 2 minuten lang aan houdt.

IFTTT services

Schakel je thermostaat en verlichting in bij slapen

Vraag aan Google Assistant of instrueer je huis de thermostaat lager te zetten en daarnaast ook alle verlichting en slimme stekkers uit te schakelen als je gaat slapen. Hierbij laat je je Toon thermostaat op slaapmodus zetten samen met de uitschakeling van alle Hue verlichting inclusief slimme Fibaro en Osram stekkers middels een Withings Sleep Mat.

Conclusie door Rob

“Wat mij betreft behoren alle bovenstaande scenario’s van SmartHome365 tot onze favorieten als het gaat om oplossingen ten behoeve van een duurzamer leven binnen onze slimme woning. De toepassingen en mogelijkheden die de Olisto en IFTTT-services ons bieden zijn zo groot als onze fantasie rijkt. Bovenstaande scenario’s zijn dus gewoon voorbeelden van duurzame toepassingen die vandaag de dag niet mogen ontbreken binnen ons slimme huis.”

Gerelateerde producten

Interessante blog? Delen mag :)

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »