Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Een Apple Watch als SmartHome controller? Welke SmartHome toepassingen op je Apple Watch zijn nu echt van toegevoegde waarde als het gaat om een efficiënt, veilig en duurzaam huishouden. Een notificatie op je horloge ontvangen als er een persoon bij de voordeur gedetecteerd is en/of je alarmsysteem (onverwacht) uitgeschakeld wordt zijn voorbeelden die we reeds allemaal al kennen. Hiervoor hoef je dan ook geen “dure” Apple Watch aan te schaffen, aangezien er tegenwoordig veel budget smart watches op de markt zijn die ook de notificatie-functionaliteit bieden.

Het gemak en het grote voordeel van een Apple Watch tov een reguliere SmartWatch is dan ook de mogelijkheid om je favoriete SmartHome devices met je horloge te kunnen aansturen. De door ons geteste toepassingen zijn applicaties uit de App Store die speciaal ontwikkeld zijn voor de bediening van je SmartHome devices met een Apple Watch, zoals Hue verlichting, Somfy raamjaloezien, Home8 alarmsysteem, Spotify account via Google Home, BlitzWolf stekkers via Smart Life en HomeConnect keukenapparatuur via IFTTT.

Hue verlichting aansturen

Als het gaat om het aansturen van je Hue verlichting via je Apple Watch is de Woning app van Apple zelf werkelijk een aanrader. Zowel je favoriete scènes als je favorieten kamergroepen zijn zeer intuïtief en nauwkeurig te dimmen op je horloge. De reactiesnelheid van je gekoppelde Apple TV en Philips Hue verlichting is met minder dan één seconde dan ook zeer snel te noemen.

De standaard Philips Hue app zelf daarentegen is voor de Apple Watch geen aanrader. Daar waar je Hue Bridge de ingestelde widgets via je iPhone simpelweg laat bedienen, kan je Apple Watch de Hue Bridge überhaupt niet eens vinden!

Somfy zonwering bedienen

Als het gaat om het tijdelijk openen, sluiten of aanpassen van je zonwering met je Apple Watch dan is de TaHoma app van Somfy werkelijk een verademing. Alle voorgeprogrammeerde scenario’s in je TaHoma zijn te selecteren op je horloge, waarna je bewust een bepaald scenario activeert en vervolgens een bevestiging van uitgevoerd scenario retour ontvangt.

Het grote voordeel van de Somfy TaHoma is dat de scenario’s naast alle zonweringen ook direct alle Hue verlichting aansturen. Hierdoor wordt dus een compleet scenario aangestuurd met één klik op je Apple Watch, zoals bij het verlaten van je slimme woning of het slapen gaan.

Home8 alarmsysteem

Als het gaat om de beveiliging van je slimme woning middels je Apple Watch, dan is een alarmsysteem van Home8 de oplossing. Naast het selecteren van de gewenste alarmmodus (arm, disarm of stay) is je horloge ook direct een afstandbediening van je elektrische garagedeur. Zo zijn ook alle camera-shots van detectie-momenten op chronologisch volgorde terug te vinden op je Apple Watch.

Het bijzondere aan het Home8 alarmsysteem is dat je meerdere accounts en locaties kan aansturen en controleren, zodat je bijvoorbeeld thuis en kantoor gescheiden kan aansturen in één applicatie.

Spotify account bedienen

Eén van de meest gebruikte favoriete app’s is ongetwijfeld die van Spotify, zodat je altijd en overal met je Apple Watch controle hebt over de muziek die je luistert. Of het nu een complete speakergroep op de begane grond, een Google Home Mini of je bluetooth oortjes tijdens het hardlopen betreft. Naast het selecteren van je favoriete playlist in je bibliotheek of het volgende of vorige nummer bedien je daarnaast ook eenvoudig het volume met je digital crown.

In combinatie met Google Home speakers maakt het bedienen van je Spotify account via je Apple Watch tot een waar genot. Hierbij is het selecteren van de gewenste speakergroep in je slimme woning een fluitje van een cent geworden. Een Spotify Premium family-account is dan ook zeker een aanrader, aangezien ieder familielid toch zo zijn eigen voorkeur heeft.

BlitzWolf slimme stekkers

Als je in je slimme woning je “domme” apparaten wilt aansturen middels je Apple Watch, dan is de Smart Life app icm de BlitzWolf slimme stekkers onmisbaar. Hierbij zijn naast de in- en uitschakeling van de losse apparaten (stekkers) ook scenario’s aan te sturen, welke je van te voren via de Smart Life app op je iPhone aangemaakt hebt.

Het grote voordeel van BlizWolf WiFi stekkers is dat deze als “trigger” in te stellen zijn via IFTTT-services. Je kan dus elke gewenste actie in je slimme woning laten uitvoeren nadat je een “dom” apparaat geactiveerd hebt.

Home Connect keukenapparatuur

De Home Connect applicatie is een zeer waardevolle aanvulling op je slimme woning als het gaat om keukenapparatuur van Bosch of Siemens met WiFi-connectie. Zo kan je deze keuken-apparatuur met je Apple Watch via IFTTT op afstand aan of uit zetten, maar de lol begint pas bij de activering van specifieke programma’s. Hierbij kan je denken aan onderweg naar huis de oven snel voorverwarmen of een heerlijke espresso voorbereiden vanuit je luie stoel.

De diversiteit aan mogelijkheden om je SmartHome devices via IFTTT aan te sturen zijn groot als onze fantasie rijkt. De Home Connect connectiviteit is slechts een voorbeeld van de vele toepassingen die mogelijk zijn.

Conclusie door Rob

“Je Apple Watch is prima als SmartHome controller te gebruiken. Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de vele toepassingen die vandaag de dag mogelijk zijn. Daarnaast biedt een IFTTT-account je talloze extra mogelijkheden om met een Apple Watch ons slimme huis aan te sturen. De prijs-kwaliteit verhouding van een Apple Watch Series 3 is vanaf € 229,- zeer goed te noemen vanwege de goede compatibiliteit met de premium SmartHome toepassingen. Heb jij ook een app op je Apple Watch die hier zeker niet mag ontbreken? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder!”

Gerelateerde services

Interessante blog? Delen mag :)

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »