Bespaar €100,- op onze Nuki en Nest Pro services!SLIMME DEALS

Wat is er anno 2019 mooier dan een SmartHome dat 365 dagen per jaar met je meedenkt als het gaat om veiliger wonen? Om eerlijk te zijn kan ik überhaupt niet veel meer bedenken als het gaat om veiliger wonen naast gezonder of duurzamer wonen uiteraard. Onderstaand staat in willekeurige volgorde een aantal praktijkvoorbeelden, waarbij veiliger wonen als uitgangspunt is gebruikt ten behoeve van je slimme woning. Veel leesplezier!

Zet je alarm aan bij verlaten thuislocatie

Het meest voor de hand liggende scenario is het inregelen van je slimme alarm-systeem op basis van je aanwezigheid thuis. Hierbij laat je je Home8 alarm-systeem in- of uitschakelen bij vertrek of thuiskomst op basis van Geofence via IFTTT. Hierbij zijn alle gezinsleden van het huishouden toegevoegd, zodat de activering van het scenario pas uitgevoerd wordt bij de laatste die vertrekt of de eerste die thuiskomt.

Home8 Beveiliging Starterkit

Zet je alarm aan bij het slapen gaan

Vraag aan Google Assistant of instrueer je huis het alarm-systeem in te schakelen en daarnaast ook alle verlichting en slimme stekkers uit te schakelen als je gaat slapen. Hierbij laat je je Home8 alarmsysteem inschakelen samen met de uitschakeling van alle Hue verlichting inclusief slimme Fibaro, BlitzWolf of Osram stekkers middels een Withings Sleep Mat via IFTTT. Uitschakeling van het alarm geschiedt uiteraard ook automatisch, zodra er iemand in huis opstaat.

Zet je verlichting kort aan bij beweging

Laat de verlichting in de hal of terras aanspringen zodra er beweging gedetecteerd wordt op de oprit of achtertuin. Hierbij laat je specifieke Hue verlichting inschakelen samen met een notificatie naar je telefoon(s), zodra je Nest Hello deurbel of Home8 buitencamera beweging detecteert. Indien je dit schakelt via een Somfy scenario dan wordt de verlichting na 2 minuten weer uitgeschakeld. Ook een Hue Motion sensor is hiervoor te gebruiken, waarbij je in de Hue app de schakeltijd kan instellen.

Ontvang notificaties met foto bij aanbellen

Als standaard feature op een Nest Hello deurbel wordt elke gebeurtenis als notificatie op je telefoon weergegeven, waarbij je zelf de keuze kan maken voor geluid, beweging, personen en/of de deurbel. In de praktijk blijkt een notificatie inclusief foto enkel voor personen of de deurbel afdoende te zijn. Hierbij ontvang je ook geen onnodige meldingen meer van voorbij komende auto’s, bewegende boomtakken of fluitende vogels.

Google Nest Hub Hello Mini

Ontvang noticaties bij opening deur/raam

Ook de deur/raam sensoren van Home8 zijn via IFTTT als trigger in te stellen, zodat je er een specifieke actie aan kan hangen. Zoals bijvoorbeeld de Philips Hue verlichting in de hal die ingeschakeld wordt, als er een opening van de voordeur gedetecteerd wordt of juist de tuin- en terrasverlichting aan gaat als de tuindeur geopend wordt. Hierbij is het uiteraard ook mogelijk om een notificatie op je telefoon te ontvangen bij opening of sluiting van deuren/ramen zonder dat het alarm is ingeschakeld.

Conclusie door Rob

“Wat mij betreft behoren alle bovenstaande scenario’s van SmartHome365 tot onze favorieten als het gaat om oplossingen ten behoeve van veiliger wonen binnen onze slimme woning. De toepassingen en mogelijkheden die de IFTTT-services ons bieden zijn zo groot als onze fantasie rijkt. Bovenstaande scenario’s zijn dus gewoon maar voorbeelden van beveiliging toepassingen die vandaag de dag dus zeker niet mogen ontbreken binnen ons slimme huis.”

Gerelateerde services


Interessante blog? Delen mag :)

Heb je een aanvulling?

Specifieke vragen?

Heb jij specifieke vragen of kunnen wij je ergens mee helpen? Bel de klantenservice: +31 (0)40 2120039

Language »